Hvad er hestevæddeløb?

16 september 2018
Troels Nielsen
Hvad er hestevæddeløb?

I gamle dage var hestevæddeløb noget du kun kunne spille på, hvis du selv mødte op for at se hestene løbe mod hinanden. Du kan stadig se hestene fysisk på baner rundt omkring i Danmark, men nu kan du også spille på hestevæddeløb, selvom du ikke fysisk er til stede som tilskuer.

To typer hestevæddeløb i Danmark

I Danmark findes der primært to former for hestevæddeløb – det er trav og galop. Navnene hentyder naturligvis til den måde. som hestene løber på.

I trav sidder jockeyen i en lille vogn, som er påspændt hesten. Denne vogn kaldes også for en sulky. Herfra styrer jockeyen hestens bane, og han kan også drive den frem til at løbe hurtigere.

I galop derimod sidder jockeyen på hestens ryg under hele løbet. Det går væsentligt hurtigere i galop end i trav, og hestens fart kan nå op på omkring 65 km. i timen.

Hvor kan du se hestevæddeløb i Danmark?  

Der er gode muligheder for at se rigtigt hestevæddeløb på én af de mange baner i Danmark. Nogle af de mest kendte baner er nok Klampenborg Galopbane og Jydsk Væddeløbsbane, men banerne findes fordelt rundt omkring i landet.

Og så kan du selvfølgelig også møde op til Hubertusjagten i Dyrehaven. Det er dog et løb helt for sig selv, som ikke foregår på bane, men derimod er en fingeret rævejagt, som markerer afslutningen på jagtsæsonen. Et af højdepunkterne er, når nogle af rytterne falder i vandet ved Magasindammen.

Hvor skal du spille på hestevæddeløb?

Som nævnt kan du spille på heste ved selv at møde op på en bane. Som i alle mulige andre former for spil er det dog også en mulighed at spille online. Så kan du spille på heste på flere forskellige baner på samme tid.

Glæd dig til at spille på hestevæddeløb, for det er ret fascinerende.

Flere nyheder