Kom din rygevane til livs med en e cigaret

06 august 2019
Astrid Pedersen
Kom din rygevane til livs med en e cigaret

De fleste ex rygere, som har gennemført et rygestop og stadig holder sig på måtten, vil kunne fortælle dig at det er det bedste, de nogen sinde har gjort for sig selv. Samtidig har det også været hårdt at sige farvel til smøgerne. Et rygestop er ikke nemt at gennemføre, og da slet ikke hvis man har været ryger fra man var ung. Så er rygningen nemlig blevet en del af eens livsstil, og rygevanen temmelig indgroet. Og derfor kan de tidligere rygere da også berette, at det sværeste ikke var at sige farvel til nikotinen.

Den fysiske afhængighed er ude af kroppen på kort tid. Det er som regel kun et spørgsmål om dag eller uger, og de værste abstinenser kan afhjælpes med nikotinholdigt tyggegummi eller ditto plastre, tabletter eller mundspray. Den virkelig store hurdle i forbindelse med et rygestop er den psykiske afhængighed den, som er skabt af de før nævnte indgroede vaner. Når du står til festen og længes udenfor, hvor det lille, lukkede selskab af rygere står og muntrer sig. Når du netop har spist et godt måltid mad, og gerne vil nyde et glas rødvin – og en smøg – på terrassen inden sengetid. Eller når kollegerne går til rygepause i løbet af arbejdsdagen. Her rækker hverken tyggegummi eller plastre. Men det gør til gengæld en e-cigaret.

E-cigaretter – effektiv hjælp til rygestoppet

En e-cigaret kan nemlig snildt gøre det ud for en almindelig cigaret – efter en kort tilvænnings periode, forstås. Den smart e-cigaret virker derved, at den frigiver en aromatisk og nikotin holdig damp, når den aktiveres. På den måde kan du nyde følelsen af at føre en cigaret op til læberne og inhalere – ganske som du ellers ville have gjort. Og så er der ingen grund til ikke at hænge ud med dine stadig rygende venner.

Find billige e-cigaretter på esug.dk

Flere nyheder