Pas på med brug af nyt som argument!

10 marts 2020
Anders Lundtang Hansen
Pas på med brug af nyt som argument!

“Jamen, jeg har altså hørt!”

“Det passer ikke, for en statistik viser…”

“Sådan bliver det ikke udlagt hos…”

Disse og lignende argumenter hører man fra mange forskellige nyhedshunde, der kan lide at være med, når der bliver udvekslet dagsaktuelle informationer om samfundet og verden omkring sig, om det så er ved vandtanken på arbejdet, over middagsbordet eller blandt vennerne derhjemme.

Men hvor meget hold har disse nyhedsudvekslinger egentlig ud fra, hvor man finder dem?

Det er en kendsgerning, at der er kommet utroligt mange flere medier og medietyper til, så det kan være svært at finde ud af, hvor man skal få ens aktuelle information fra.

Nogle sværger til dem, der altid har været der, men det er jo godt med et alternativ og måske få udfordret de etablerede, så man begynder at tænke radikalt anderledes, ved at man får en bredere belysning på de emner, man altid har fået serveret på samme måde.

Men omvendt er der også mange, der higer efter at være en del af den her nyhedsstrøm, men som ikke ejer den journalistiske tæft for at kunne søge for rettidig og korrekt nyhedsformidling.

Så er der – desværre – også dem, der driver rovdrift på nyhedskæden ved at ville være en del af den, for specielt på nettet at hive en masse af de eftertragtede annoncekroner til sig, som der er rift.

Endnu mere desværre findes der også dem, der kun er til at sprede misinformation, propaganda og deciderede falske nyheder for at dreje nyhedsbilledet i en retning, som man ønsker sig.

Endvidere, når der findes så mange nyhedskilder derude, og vi har så travlt med at blive informeret, så glemmer man at se på afsenderen: hvem er de, er nyheden gammel, er der hold og belæg i argumenterne med videre?

Det er næsten bedst at have lidt daggammel viden, hvis den er helt korrekt, end at man tror på alt, man hører, for at man gerne vil være med, mens det sker.

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/

Flere Nyheder