Sammenlign lån før du låner

06 september 2021
Lotte Hindsberg

Uanset om du har planer om at låne penge i en traditionel bank eller i en online bank, er det en god ide at ansøge flere banker og efterfølgende sammenligne dem. Ved at sammenligne lånene, sikre du dig, at du får det billigste lån. Det kan du blandt andet gøre ved at benytte dig af Bankplatformen Bankly

Når du skal ansøge, så send mindst tre forskellige ansøgninger afsted. Du skal være opmærksom på at en ansøgning til en online bank er væsentlig nemmere og hurtigere end i en traditionel bank. Det er også vigtigt at du sikre dig at de lån du har ansøgt kan sammenlignes.

Hvad skal du sammenligne?

Når du har fået lånetilbud skal du igang med at sammenligne dem for at finde det billigste og bedste tilbud. Du skal som udgangspunkt sammenligne ÅOP, rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne. Det er også en god ide at undersøge om der skal betales et månedligt gebyr, hvergang du skal betale et afdrag. Skal du betale et månedligt gebyr, kan det ende med at blive et dyrt lån.

Du skal også være opmærksom på tilbagebetalingsbetingelserne. Kan du ikke betale lånet tilbage før tid, skal du som udgangspunkt ikke sige ja tak til det lån.

For at kunne ansøge om et lån online, skal du have en mailadresse og et NemID. Derudover skal du have en dansk folkeregister adresse. Som udgangspunkt skal du heller ikke stå i RKI, selvom der findes banker der stadig acceptere en låneansøgning. Her vil kravene dog være markant anderledes, end hvis du ikke står i RKI.

Skal du låne et større beløb, skal du forvente at banken vil bede om dokumentation for, at du har en indtægt. Det kan du give dem ved at sende dem en lønseddel.

Husk også at starte med at lægge et budget, for at sikre, at du har råd til at tage et nyt lån.

Flere Nyheder