3 tips til dig der har en undulat

10 March 2020
Camilla Skøtt
3 tips til dig der har en undulat

Undulaten er et populært valg, når der skal købes et kæledyr til familien, og den er let at passe. Alligevel er der mange spørgsmål fra nye undulatejere, og vi har samlet de tre, vi møder oftest, lige her.

Der er mange spørgsmål, når man er ny kæledyrsejer, og det gælder også, når det kommer til undulater. De spørgsmål, vi oftest møder, handler om foder, antallet af undulater i et bur og hvor gammel man kan forvente, undulaten bliver.

Vi tager dem alle én efter én.

1) Hvad spiser en undulat?

Hvis undulaten lever i sit naturlige habitat, spiser den som udgangspunkt frø. De er eksperter i at finde dem i forskellige stadier af modning og spiring, så de får alle de vitaminer, de skal bruge. Når vi holder undulater som kæledyr, får de slet ikke samme variation af frø, som de gør i naturen, og derfor er det i virkeligheden bedre, hvis du kan lære din undulat at spise foderpiller beregnet til papegøjer.

Det er ikke altid lige let at vænne undulaten til foderpillerne, og hvis det ikke lykkes, kan du i stedet supplere frøene med grøntsager, frugt og spirede frø, og hvis du har mod på det, kan du lade undulaten smage lidt på pasta, ris, magert kød og andre sunde madvarer.

2) Skal man have mere end én undulat?

Undulater er flokdyr, og det betyder, at de altid lever sammen, når de lever i deres naturlige miljø. Har du plads til det, kan du glæde din undulat ved at investere i mindst en mere – så har den en livsledsager.

3) Hvor gammel bliver en undulat?

Nogle undulater kan blive helt op til 10-15 år gamle, men de fleste bliver ikke ældre end 6-8 år. Det skyldes, at de ikke lever helt så godt og længe i et bur, som de gør, hvis de lever i det fri. 

Vil du vide mere om undulater, kan du med fordel læse denne artikel: https://dyrebloggen.dk/undulater-en-guide-til-de-populaere-fugle/

 

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

More articles