3D visualisering: Tænk dig til det og skab det!

16 marts 2020
Anders Lundtang Hansen
3D visualisering: Tænk dig til det og skab det!

Man har nok set det i nogle science fiction-film før, hvor man kunne præsentere noget i 3D, vende og dreje det, zoome ind og ud og ændre på det, som man så det svævende foran en.

Men den fremtid er jeg faktisk næsten allerede nu, for bortset fra nogle enkelte dele og elementer, så er det næsten, hvad vi kan skabe i dag foruden at lave ting med en 3D-printer.

Det var næsten en revolution, da man begynde at kunne printe i 3D. Før da forestillede man sig jo kun, at man kunne printe ting på papir med tegninger og billeder i farver eller sort/hvid, mens motivet altid ville være i 2D.

Nu er man så nået dertil, hvor man kan præsentere det som en 3D visualisering, og man behøver faktisk ikke hver gang at kunne printe det ud.

Det virkede for bare år tilbage som noget, der lå oceaner af tid ude i fremtiden, og derfor turde man dårligt drømme om det, men den fremtid er kommet her nu, hvor man kan se det for sig og så skabe det.

Prøv at tænk på, hvor meget lettere det bliver at forklare hverandre om, hvad man forestiller sig og tænker på, fordi man med lethed kan skabe tingene i 3D og vise det frem, end at man behøver at gå forbi hinanden, fordi man mener og opfatter noget forskelligt?

Det vil lette byrden ved specielt bygge-firmaer og andre, der skal skabe ting eller vise en ny kollektion frem, inden man begynder at sende den i produktion.

Allerede ved at kunne vise den frem i 3D er det næsten som at se det selv, selvom det reelt ikke er blevet skabt endnu.

Teknologien bag 3D visualisering er heller ikke så svært at gå til, så der er ingen grund til ikke at kaste sig over det.

Flere nyheder