Administrerer enhver type gæld

13 december 2021
Lykke Holzmann Søby

advertorial

Alle med selv den mindste smule gæld, bør finde en måde at administrere denne på. Hvis du har smågæld, bør du fortsætte med dine betalinger og sørge for, at gælden ikke kommer ud af kontrol. Er der tale om en større gæld, bør du bruge flere kræfter på at betale af på den.

image

Hvor meget skylder du?

Lav en liste over din gæld, inklusive kreditor, gældens samlede beløb, månedlig betaling, rentesats og forfaldsdato. Du kan bruge din kreditrapport til at bekræfte gælden på din liste. At have al gælden visuelt foran gør dig opmærksom på det fulde gældsbillede.

Når du har styr på din gæld og din indkomst, kan du beregne din gæld i forhold til indkomst. Med denne information ved du, hvor meget af din indkomst, der skal gå til tilbagebetalinger. For at finde din gæld, skal du dividere dine gældsbetalinger med din indkomst og gange med 100.

Du kan ikke bare lave en liste og glemme det. Tjek din gældsliste med jævne mellemrum, især når du betaler regninger. Opdater listen med få måneders mellemrum, efterhånden som det samlede beløb for din gæld ændres.

Betal dine regninger til tiden

Forsinkede betalinger gør det sværere at betale af på din gæld, da du skal betale et forsinkelsesgebyr for hver betaling. Hvis du mangler to betalinger i træk, vil dine rente- og finansieringsomkostninger stige.

Hvis du bruger et kalendersystem på din computer eller smartphone, kan du indtaste dine betalinger der og indstille en påmindelse til at notificere dig flere dage før din betaling forfalder. Går du glip af en betaling, skal du ikke vente til næste forfaldsdato med at sende din betaling, for så risikerer du at gælden indberettes til Inkasso. Send i stedet din betaling, så snart du opdager, at du har glemt at betale.

Et budget kan hjælpe dig med at holde dig ude af gæld, og det kan hjælpe dig med at komme ud af eksisterende gæld. Det giver dig mulighed for at se, hvor mange penge du tjener, og hvad dine penge går til. Opret et budget, der giver dig mulighed for at betale for fornødenheder som din husleje eller realkreditlån og regninger. Nedprioriter alt andet for at betale din gæld af så hurtigt som muligt.

Flere Nyheder