Beskyt de mindste med cykelhjelme til børn

21 november 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Skal dit barn lære at cykle til sommer? Så er det vigtigt at sikkerheden er på plads i form af en solid cykelhjelm.

Hvordan vælger jeg den rette cykelhjelm til mit barn?

Når du står for at skulle vælge den cykelhjelm som skal beskytte dit barn mod hovedskader mens det cykler er det først og fremmest vigtigt at du går efter en godkendt model.

En cykelhjelm skal leve op til Sikkerhedsstyrelsens strenge krav og standarder før den kan betragtes som velegnet til beskyttelse af de skrøbelige barnehoveder. Du bør derefter gå grundigt til værks i forbindelse med afprøvning af cykelhjelmen.

Hjelmen skal sidde til, og passe perfekt rundt om barnets hoved. Uden at spænde remmen skal barnet kunne beholde hjelmen på mens det bøjer sig forover. Hjelmen må ikke sidde og rutsje rundt oven på barnets hoved.

image

Du må, med andre ord, ikke købe en hjelm der er for stor med henblik på at ”så kan barnet vokse i den”. Er hjelmen for lille næste år skal der indkøbes en ny.

Du kan betragte indkøb af en velsiddende cykelhjelm til barnet som en investering i barnets helbred i al fremtid. Et slemt styrt kan nemlig have alvorlige følger for barnet gennem resten af dets liv. Og så er det altså værd at punge de få hundrede kroner ud på en cykelhjelm i ny og næ.

Der ud over er det vigtigt at cykelhjelmen er komfortabel for barnet. Ellers vil det få en tendens til at droppe hjelmen når du ikke ser det. Og endelig skal en cykelhjelm skiftes ud så snart den har taget et styrt, da der ikke er nogen garanti for dens beskyttende effekt når den først er beskadiget.

Find de beste cykelhjelme til børn hos Cykelhjelm.dk

Cykelhjelm.dk er leveringsdygtig i godkendte cykelhjelme til børn – se dem alle på https://www.cykelhjelm.dk/shop/boern-15c1.html.

Flere Nyheder