Boller i karry – den lækre og børnevenlige aftensmad

19 November 2018
Astrid Pedersen

editorial

Boller i karry må siges at være en all time favorit hos børnefamilien med de krævende unger. De færreste børn – selv ikke de mest kræsne – kan modstå den aromatiske og kraftige smag og lækre konsistens, som udgør et måltid boller i karry. Især på de lange, kolde vinterdage, som nærmest udgør halvdelen af året på vore breddegrader, er boller i karry et ganske sublimt aftensmåltid. Det varmer, ligger godt i maven, og er super mættende. Og der er rigtig mange fordele ved boller i karry – især for dig som travl, udearbejdende forælder.

Boller i karry – det billige, nemme og nærende alternativ til fast food

Når hverdagen spidser til hen under eftermiddag, og der skal hentes unger, købes ind og laves mad inden for ganske få timer, kan det være fristende at smide en fryse pizza eller en pose fiskepinde i indkøbsvognen – eller droppe indkøbene helt, og i stedet hive en omgang fast food med hjem fra grillen eller pizzeriaet.

Dette er ikke alene dyrt i længden – det er også usundt at spise for meget præfabrikeret mad eller fast food i det lange løb. Men der er ikke noget at sige til, at det kan være svært at finde tiden og overskuddet til at tilberede et helt aftensmåltid fra bunden af på sådan en hekstisk dag. Og derfor er det godt, at der findes retter som boller i karry.

Med boller i karry kan du nemlig med fordel lave en kæmpe portion, som du kan fryse ned i mindre portioner, og så varme familiens aftensmad op i mikrobølgeovnen eller i en gryde. Det vil højest tage en halv time – og med frisk kogte basmati- eller jasmin ris, har du et lækkert aftensmåltid, som både er langt billigere og sundere end fast food.

Du kan finde en god opskrift på boller i karry på dk-kogebogen.dk

More articles