Det har du brug for til at oprette din egen hjemmeside

19 september 2021
Emilie Ann Jacobsen

Vil du gerne oprette din egen hjemmeside, har du måske en masse ideer om, hvad du har brug for, hvad du skal kunne, og hvor mange penge det kræver. Måske har du helt ret i dine antagelser, måske vil du blive overrasket, når du er færdig med denne artikel. Vi er blevet inspireret af den af webhotel-guiden.dk. De guider dig til at vælge det bedste hjemmeside webhotel

Få domæne og webhotel på plads

Når du vil oprette en hjemmeside, har du brug for et domæne og et webhotel. Domænet er navnet på din hjemmeside. Det er derfor vigtigt, at det er noget, der er nemt at stave til og at huske, så folk nemt kan finde din hjemmeside. Når du går i gang med at overveje domæner, kan du løbende gå ind og se på, om de er ledige. 

Du har også brug til et webhotel, som du kan lægge din hjemmeside på. Webhotellet er den server, hvor alle oplysningerne om din hjemmeside er gemt. Uden den kan hjemmeside ikke eksistere. 

Mange penge og tekniske færdigheder er ikke et krav

Måske tror du, at du har brug for mange penge og tekniske færdigheder for at kunne oprette en hjemmeside, men det er faktisk ikke tilfældet. I dag kan du sagtens oprette en hjemmeside uden de store tekniske færdigheder. Der findes masser af software, der er meget nemt for dig at bruge. Det er for eksempel WordPress. Der kan du nemt se, hvordan du opretter en ny side, hvordan du tilføjer tekst og billeder, og hvordan du strukturerer siden. 

Du har heller ikke brug for mange penge, når du starter en privat hjemmeside op. Det koster dig 50 kroner om året at have et domæne, og du kan få et webhotel for mellem 10 og 20 kroner det første år. Selv hvis du ikke har så mange penge, vil det altså være en mulighed for dig at komme i gang.  

Flere Nyheder