Få badekarret til at skinne som nyt med en ny emalje

17 May 2020
Astrid Pedersen

Er dit badeværelse forsynet med et badekar – og er det begyndt at fremstå lidt slidt? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Hvornår er et badekar for slidt til anvendelse?

Du vil ikke være i tvivl om hvornår dit badekar er for slidt til at være forsvarligt at bruge. Når det er præget af grimme gulligt eller brunlige plamager fra aflejret kalk og okker eller rust fra vandrørene, og når der begynder at dukke flere og flere ridser og skrammer op i emaljen, bør du overveje at få repareret badekarret førend du atter lader dit legeme nedsænke i det lune vand.

Hvordan reparerer jeg slidt emalje badekar?

Det kan ikke tilrådes at du selv kaster dig ud i opgaven med at reparere den slidt emalje i dit badekar. Det at reemaljere et badekar er en både slidsom og tidskrævende opgave. Samtidig kræver det et vist professionelt håndelag og de rette materialer at få emaljen til at fremstå glat og ensartet. Derfor anbefales det at du hyrer en professionel badekarsmaler til at løse denne opgave – i hvert fald hvis resultatet skal være smukt og holdbart.

Hvordan foregår professionel maling af badekar?

Når et badekar skal påføres en ny emalje, vil håndværkeren først sørge for at karret bliver grundigt slebet og renset op på indersiden.

Faktisk fungerer emaljering af badekar lidt på samme måde som når din bil modtager en autolakering. Den nye emalje, som består af en blanding af uretan og akryl, påføres karrets inderside i tynde lag ved hjælp af en sprøjtelakerings pistol. Dette giver en jævn fordelen af emaljen, som dernæst skal bruge godt et døgn på at tørre og hærde op. Hernæst er dit badekar klar til brug igen – og vil kunne holde til mange lune karbade gennem de næste mange år.

Du kan læse mere, og få et godt tilbud på emaljering af dit badekar, på ny-emalje.dk

More articles