Fifs til dig der skal købe et domæne for første gang

29 April 2022
Cecilie Mortensen

editorial

Står du for første gang til at skulle købe et domæne? Så er der et par ting, der kan være brugbare at vide. Dem fremhæver vi også for dig her, så du er bedre klædt på, før du køber et domæne og vælger en udbyder. 

Gode fifs når du skal købe et domæne 

Start gerne med at tjekke ledige domæner 

Et første fif er, at du først starter med at tjekke de ledige domæner, du kan finde. For du skal være opmærksom på, at det ikke er alle navne, du kan få fingrene i, hvis de allerede er købt af andre. Brug derfor også gerne lidt tid på at finde frem til det specifikke navn, du kan få. 

ledige domæner

Vær klar over at du lejer et domæne 

Selvom den øverste overskrift henviser til fifs, når du skal købe et domæne, så er det faktisk en smule misvisende. For det forholder sig egentlig sådan, at du lejer et domæne. Det er nemlig kun dit i den periode, hvor du betaler for dig. I praksis foregår det ved, at du ofte betaler et årligt beløb for at have domænet. Herefter skal du forny det, hvis det stadig skal være dit, og du ønsker at din hjemmeside fortsat skal fungere. 

Vælg den rette udbyder 

Et fif du også kan tage til dig er, at du vælger den helt rette udbyder. For der kan være stor forskel på, hvilken betingelser du får, alt efter hvem du køber domænet gennem. Brug derfor gerne lidt ekstra tid på finde den udbyder, du vil bruge. 

Når du skal træffe din beslutning, så kig også gerne efter, hvad webhoteller koster. For det vil ofte være den dyreste post, når det kommer til at have en hjemmeside. I webhotellet har du blandt andet mulighed for at koble en mail til dit domænenavn: http://xn--ledigedomner-fdb.dk/.

More articles