Find den bedste trampolin til din have

27 December 2020
Astrid Pedersen

Skal ungerne forkæles med en morsom have trampolin? Så handler det om at vælge den rette model.

Hvordan vælger jeg den bedste trampolin?

Dit valg af have trampolin bør først og fremmest tage udgangspunkt i størrelsen på – og beskaffenheden af – din have. Det er vigtigt at en fritstående trampolin har et solidt og stabilt underlag hvis den skal kunne opstilles på forsvarlig vis.

Derfor bør din have være udstyret med et område som er plant og jævnt, og hvor underlaget er stabilt og ikke alt for eftergivende. Du skal kunne fastgøre din trampolin så den ikke risikerer at vælte – og der skal være plads nok rundt om trampolinen til at forsvarlig montering kan lade sig gøre.

Inden du styrter ud og køber en af de populære frit stående have trampoliner bør du dog sikre dig at det er tilladt at opstille en sådan. Mange grundejer foreninger har nedlagt forbud mod opstilling af fritstående trampoliner i villa eller parcelhus haverne, enten af æstetiske hensyn eller for at beskytte naboernes privatliv.

Selv om der ikke skulle stå noget i grundejer foreningens bestemmelser angående have trampoliner bør du stadig tjekke med dine nærmeste naboer om de er ok med at blive nabo til en fritstående have trampolin. Med en sådan kan man nemlig risikere at få invaderet privatlivets fred såfremt hækken eller plankeværket ikke har en tilstrækkelig højde. Og i så tilfælde bør du afholde dig fra at købe en fritstående trampolin.

Vælg en nedgravet have trampolin – for nabofredens skyld

Tillade grundejer foreningen ikke opstilling af fritstående have trampoliner, eller kvier naboen sig ved tanken om en sådan, kan du i stedet vælge en trampolin til nedgravning. Med en nedgravet have trampolin slipper du samtidig for at få ødelagt udsigten over haven da sådan én er placeret i højde med plænen. Læs mere om de forskellige trampolin typer på husblog.dk

More articles