Gulvslibning til alle slags gulve

13 September 2018
Anders Lundtang Hansen

editorial

Trænger gulvet til en gedigen renovering?
Før du måske overvejer at skifte hele gulvet ud med nye gulvplader, så skal du lige overveje, om det måske bedre kunne svare sig at “angribe” problemet med at foretage en gulvslibning.

Ens gulv påtager sig megen slitage i de forskellige rum, man vælger at have trægulve i. Børnene kan lege i opholdsrummene og efterlade tusch-pletter, hundene og kattenes kløer kan afsætte ridser, når de render hen over gulvet i gangen, og møblernes skurren over plankerne kan også afsætte mærker, der kan være svære at fjerne.

Men kodeordet er “svære” og ikke “umulige”. Man har måske tillagt gulvet en art affektionsværdi, hvorfor man måske nødigt vil skille sig af med det, men det er faktisk også markant billigere at redde gulvet end at skulle hen og udskifte det, hvis det ikke er slidt alt for meget ned.

Selv hvis du tror, at en gulvslibning ikke er nok til at fikse gulvets overfladiske skader, fordi de måske ser ud til at stikke for dybt, så benytter nogle gulvafslibningsfirmaer sig også af gulvafhøvling, såsom GKservice.dk, så man kan fjerne de værste skader på gulvet først og bagefter foretage en gulvafslibning, så man kan frembringe en pæn overflade af gulvet, så det næsten ser ud, da det blev lagt fra nyt i sin tid.

Efter endt gulvslibning- og eventuelt høvling, er tiden kommet til en efterbehandling, som kan foretages med forskellige overfladebehandlinger såsom lak eller lud, og så har du atter et brugbart gulv, der næsten fremstår som nyt.

Hvad skal det så koste dig for at få foretaget en gulvslibning? Det er faktisk svært at sige, for nogle firmaer kan måske udlægge en specifik pris forud for opgaven, men som ovennævnte firma påpeger, så skal gulvene helst besigtiges af professionelle for at kunne sige, hvor lang tid det vil tage at ordne, og så kan prises fastsættes derefter.

 

More articles