Hvad er en inground trampolin?

25 January 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er faktisk ikke så meget fikumdik eller dikkedarer med at forklare, hvad en inground trampolin er for noget, for det er atter et udtryk på engelsk, der gået hen og har inficeret det danske sprog.

Det er ganske enkelt en trampolin, man graver ned i for eksempel haven derhjemme, på en skole eller en anden institution eller et sted, hvor man har lyst til at have sådan en installeret, der kan fornøje især børn.

Hvorfor det lige skal hedde en inground trampolin er nok, at man så lettere kan forhandle den til udlandet, selvom vi har et fint dansk udtryk for den slags, der kaldes en “nedgravet trampolin”, og skulle det være helt korrekt engelsk, så ville det også hedde en inground trampline, og skulle det ligeledes være helt perfekt dansk, ville man samtidig kalde det en inground-trampolin i et enkelt ord.

Så her har vi faktisk at gøre med et element, der er sammensat af to sprog, der tilsammen giver et udtryk for noget, som vi allerede havde et ord for, men sådan er det jo.

Hvorfor skulle man så vælge sådan en type af trampolin, der jo tager længere tid at få på plads, man skal være sikker på, man vil have den det samme sted længere, og man kan ikke bare lige tage den ind, og der skal nok en del vedligeholdelse til?

Der findes jo allerede trampoliner, man bare lige kan placere ude i have og pakke sammen igen, men hos dem er sikkerheden bare ikke helt i top, som den er ved en kvalitets trampolin, som en inground trampolin er!

Godt nok er den nemmere at sætte op og tage ind igen, men så risikerer man også, at man ikke stiller den korrekt op hver gang, og der kan ske ulykker og skader, end når man har placeret sådan en robust inground trampolin.

More articles