Hvad er et stennedslag?

20 April 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Et stennedslag er noget af det mest frusterende du som bilejer kan opnå. Næsten på lige fod som hvis bilen ikke vil starte eller du kommer ud til en bil om vinteren hvor det har sneet og været frostvejr og du skal til at fjerne sne og hele bilen er dugget til. Det er selvfølgelig den dag du har allermest travlt. Det er noget du næsten ikke kan undgå og det sker for stort set alle. Et stennedslag er helt konkret en sten der rammer din rude, ofte forruden og hvis du er heldig laver den kun en lille revne i ruden, som det er muligt at reparer. Er det en revne der er mindre end en 2 kr., kan den ofte laves, men er den større skal ruden udskiftes. Du kan læse mere her https://bilglas.dk/

Hvad bør du gøre?

Hvis du får et nedslag, er det vigtigt at du ikke bliver ved med at køre. Den uro der er i bilen når du kører kan få revnen til at udvikle sig så det ikke længere er muligt at reparer ruden. Det kan også være farligt, da du kan risikere at det knuser ruden helt og du lige pludselig ikke kan se ud af ruden. Hvis du har noget tape eller et stykke plaster, så sæt det over nedslaget. Det modvirker at revnen arbejder videre. Ring til en reparatør med det samme. Nogle gange kan man være heldig, at de kan køre ud med det samme og have ruden lavet indenfor 20 min. Det forudsætter dog at det er godt vejr. Ruden skal være tør. 

Revnen bliver fuldt med lim og ved hjælp af vakuum sikres det, at der kommer lim ud i selv den mindste revne. Den overskydne lim fjernes ved hjælp af UV stråler og det gør samtidig ruden helt glat igen.

More articles