Hvilken parfume skal jeg vælge?

15 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle vælge en helt ny parfume – måske i forbindelse med et stilskift eller fordi du er blevet træt af den gamle parfume – bør du tage dig tiden hertil, og samtidig væbne dig med tålmodighed. Der er nemlig ingen lette løsninger, når det handler om valg af parfume.

Du kan ikke automatisk gå ud fra, at den parfume, som får din veninde til at dufte som en million, vil have samme effekt på dig. Ethvert menneskes kemiske sammensætning er nemlig unik – og du kan sagtens risikere at have en markant anden kropsduft end din veninde. Derfor vil din venindes parfume måske slet ikke fungere for dig.

Samtidig bør du ikke lade dig forlede af kendisser og popstjerner, som promoverer parfumer. Selv om Marilyn Monroe sværgede til Chanel No 5, og selv om snart sagt alle celebrities fra Beyoncé til Linse Kessler har lanceret deres eget parfume brand, er dette ingen garanti for at parfumen dufter godt på dig.

Den eneste måde, hvorpå du kan vælge den helt rigtige parfume, er ved at prøve – og snuse – dig frem.

Hvordan tester jeg parfume?

Her er det heller ikke tilstrækkeligt at snuse til et stykke papir påført parfumen. Dette kan ganske rigtigt give dig en idé om parfumens egen duft – men ikke om hvorledes den vil dufte på dig. Du bliver nødt til at afprøve parfumen på din hud før du kan få et retvisende billede af dens karakter. Påfør parfumen underøret på din hals – der hvor blodårerne løber tæt på din hud. Her vil parfumen i samspil med din huds kemiske stoffer i løbet af et par timer udvikle sin endelige duft. Og så kan du tage stilling til, om dette er en parfume for dig.

Du kan herefter med fordel bestille din nye parfume på https://www.sephora.dk/parfume/ 

More articles