Hvordan falder smykker i værdi?

06 May 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle ting bliver mere værd med tiden, hvilket blandt andet kan være rav med insekter i, som der blot var harpiks, da det opstod i sin tid – og hvad kommer diamanter ligefrem af? kul!

Kul er godt at fyre med, men værdien i en diamant overstiger jo værdien af kul markant, men den naturlige sammenpresnings-proces med at skabe diamanter ud af kul tager jo oceaner af tid, hvorfor det netop også øger værdien af diamanter, fordi de er så sjældne i det store og hele.

Vin bliver mere værd med tiden, malerier bliver også meget værd, desto ældre de er, og det samme gælder med mange bøger, men selv smykker kan faktisk dale i værdi med tiden.

Hvordan kan det så være?

For det første skal det siges, at værdien i et i forvejen dyrt smykke med diamanter, ædelstene og dyre metaller selvfølgelig meget så ofte vil have en høj værdi, selvom det daler lidt eller meget i værdi af de forskellige årsager.

Men som med så mange ting – også vin, bøger og malerier – så handler det også om, at man vedligeholder tingene.

Hvis der er ukuranter i vinen; rifter, iturevne sider i bøger og huller i malerierne, så daler de naturligt i værdi, fordi man ønsker dem i så vidt muligt omfang i deres oprindelige stand.

Så hvis man skal hen at restaurere nogle smykker, så kan de godt stige lidt i værdi, men så er den originale patina med videre forsvundet fra smykket, så det er noget af en balancegang at lave den slags restaurering.

Mange diamanter er også mest værd, når de er i deres oprindelige stand, men mange ønsker at få dem tilpasset, så de ser flotte ud i nogle smykker, men så daler de også i værdi.

Har man ændret på et smykke over tiden, fordi det skulle indgå i et andet smykke eller skæres og hugges i, så daler værdien også.

Helt nye og flotte smykker kan du dog få hos https://caratdiamanter.dk/smykker 

More articles