Hvorfor er det vigtigt at passe sine tandlæge besøg?

13 January 2020
Astrid Pedersen
Hvorfor er det vigtigt at passe sine tandlæge besøg?

Måske finder du det ikke særligt presserende at besøge din tandlæge. Tænderne har det jo fint – de sidder fast og gør ikke ondt, og det bløder kun meget lidt i ny og næ, når du børster tænder. Men selv om tænder og tandkød ikke lader til at fejle noget, kan der sagtens skjule sig ansatser til lidelser, som ikke kan ses med det blotte øje.

Disse kan for eksempel være gemt under tandkøds randen og mellem tænderne, hvor du ikke vil have en jordisk chance for at opdage dem før det er for sent. Men det vil din tandlæge have, hvis du en gang hvert halve år sætter dig i stolen og lader vedkommende undersøge din mund i dybden.

Tandlægen vil ved hjælp af skarpe øje og moderne røntgen teknologi hurtigt kunne se, om der skulle være tilløb til alvorlige sygdomme i tænder og tandkød – for eksempel parodontose eller karies (bedre kendt som huller i tænderne). Hvis tilstanden kun er i sin spæde vorden, vil tandlægen kunne sætte ind med en forebyggende behandlings plan, så at den ikke når at udvikle sig.

Dette kan for eksempel betyde, at du ikke behøver rodbehandlinger eller fyldninger – og at du dermed kan bevare dit naturlige tandsæt intakt hele livet igennem.

Hvor finder jeg en dygtig tandlæge i Esbjerg?

Er du bosat i Bramming, Esbjerg eller på de kanter, og har du brug for en god, fast tandlæge, kan du opsøge Tandlægehuset i Bramming. Tandlægehuset i Bramming er en tandlæge klinik, som gennem en årrække har været blandt de mere vel besøgte i området – og det med god grund. Her finder du nemlig nogle af Vestjyllands dygtigste tandlæger og tandplejere, som står klar til at varetage dine tænders sundhed. Læs mere, og book din næste tandlæge aftale, på tanddoctor.dk

More articles