Hvorfor vælge franske døre?

19 January 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Måske har du allerede set dig varm på franske døre til din bolig, eller måske har du endnu ikke oplevet, hvad de kan gøre ved et rum. Af den grund kan du også læse med herunder, for at finde ud af, hvad franske døre kan gøre for et rum og ikke mindst for din indretning. 

Franske døre er et navn for de døre, hvor der er en masse glaspartier i. Det betyder naturligvis også, at de ikke giver samme mulighed for at aflukke et rum – men det er nu engang også det, som er det flotte ved franske døre. Med franske døre, har man mulighed for at skabe et endnu bedre lysindfald mellem to rum. Man har mulighed for at give illusionen af, at to rum virker større, da man ikke lukker det enkelte rum af på samme måde, som når man bruger en almindelig dør. 

Franske døre kan derfor også være ideelle at bruge, hvis du har to stuer, som du ønsker at kunne opdele, men hvor du ikke ønsker at afskærme rummene med den helt almindelige dør. Det kan være en glimrende erstatning for den almindelige murstensbue, som findes i de lidt ældre boliger. Her har man på samme måde forsøgt, at åbne op mellem to rum – men med den franske dør får man en løsning, som æstetisk er tidløs og elegant. Det kan derfor også være givet godt ud, hvis man investerer i franske døre. 

Hvor finder du franske døre? 

Hvis du ønsker at handle franske døre ind til din bolig, så findes der forskellige firmaer, som primært arbejder med dette. Det betyder også, at du har muligheden for at finde inspiration, råd og vejledning, når du skal handle ind. Du kan dog også finde mere inspiration her, til dine kommende franske døre. Oplev selv, hvor meget det kan gøre i dit hjem. 

More articles