Hvorfor vente…?

14 April 2020
Pia Nielsen

editorial

Din drømmerejse er lige om hjørnet, og den nye sofa står klar til afhentning… hvis du har råd? Lån nu online og betal senere, der er ingen grund til at lade livet vente, hvis chancen byder sig. 

Hvad er online lån?

Lån på nettet har mange navne – hurtiglån, kviklån, quicklån, SMS-lån og så videre. Det er alle lån, som du ansøger om og optager hos udbydere online. Du kan låne fra et par tusinde kroner op til en halv million, og alt foregår elektronisk. 

Den store fordel ved at låne online er, at du ikke behøver at stille sikkerhed og bedst af alt: Du behøver ikke forklare, hvad pengene skal bruges til. Fordi alt foregår elektronisk – det vil sige, du ansøger online med dit NemID og pengene går direkte ind på din konto – møder du aldrig udbyderen af dit lån. Du kan altså blive siddende hjemme foran skærmen og bare vente på, at pengene går ind på din konto. 

Men er det ikke dyrt?

TV-programmer og artikler advarer ofte om prisen på online lån. Høje gebyrer og skjulte udgifter, men dansk lovgivning sikrer faktisk mod denne slags. Alle lån i Danmark skal forsynes med oplysninger om ÅOP – det vil sige prisen på lånet på årsbasis. 

Hvad indeholder ÅOP?

ÅOP er forkortelsen for “årlige omkostninger i procent” og viser de samlede udgifter for et lån om året. Det vil sige: alle renter, gebyrer og evt. engangsudgifter. Denne oplysning skal du som låner kunne se, INDEN du ansøger om et lån, så du på forhånd ved, hvad det kommer til at koste. Det kan være dyrere med et online lån end eksempelvis et banklån, men det du evt. betaler ekstra for er: At du ikke behøver at redegøre for brugen af lånet, og at du ikke behøver at stille sikkerhed.  

Lån nu og gør dine rejsedrømme eller boligdrømme til virkelighed – det er bare et lån online. 

More articles