Kom ind bag designet og lær Nanna Ditzel at kende

08 July 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi kan desværre ikke præsentere dig for selveste Nanna Ditzel, da hun ikke lever mere, så hun selv kan fortælle dig sin imponerende historie om at blive en af de mest kendte møbeldesignere herhjemme.

Og det blev hun endda i en tid, hvor faget med at designe møbler var noget, som man mest hørte om – specielt herhjemme – at mænd foretog sig, og det skete da især ikke for kvinder.

Hun blev allerede udlært som møbelsnedker under Anden Verdenskrig, nærmere bestemt i 1943, men Nanna her havde ingen intentioner om bare at blive ansat i en butik, og hendes ambitioner stoppede da heller ikke ved at blive selvstændig og gå egne veje – hun endte med at blive en førende skikkelse, hvad angår møbeldesign!

Hun har vundet utallige priser i både ind- og udland, og tænk lige på, at hun faktisk fik sin første udstilling med møbeldesign allerede året efter, hvor hun blev udlært, nemlig i 1944.

Desuden var hende her Ditzel ikke en type, som bare fulgte i fodsporene hos dem, der havde begået sig før hende, så hun bare endte i slipstrømmen som en næsten ubetydelig kommentar i det store hele omkring møbeldesign.

Hun turde at eksperimentere og arbejde med mange forskellige materialer og sammensætte dem på hidtil uset – og for den sags skyld uhørte – måder at kombinere disse på.

Men uanset hvad, så holdt hun sig ikke tilbage og fortsatte med at følge sit hjerte og intentioner, når det angik møbeldesign.

Dette har medført, at hun selv den dag i dag er en af de førende skikkelser, som både nuværende møbeldesignere og kendere kender til.

Derfor kan man selv nu om dage køber møbler, der bærer de berømte snit fra Nanna Ditzel, hvis betydning og anerkendelse er kommer ind både nationalt og internationalt og nok vil fortsætte med at gøre dette i lang tid fremover.

More articles