Må du gerne nøjes med den billige maling?

15 January 2021
Camilla Skøtt

Det er aldrig sådan rigtig sjovt at bruge penge på maling, og derfor er det fristende at snuppe den billige fra supermarkedet. Men er den ok, eller bør du gå efter en lidt bedre kvalitet? Det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel.

Hvem vil ikke gerne spare penge? Undertegnede vil i hvert fald gerne, hvis det er muligt. Men kan du tillade dig at spare penge på malingen, når boligen skal sættes i stand, eller er det et dumt sted at gå på kompromis?

Vi har talt med en maler (https://malerkanonen.dk/maler-frederikssund/) for at være sikker på, at informationerne kommer fra et validt sted. De fleste kan jo slå op på nettet, men det er aldrig til at vide med de kilder.

Derfor; efter billedet kigger vi lidt nærmere på, hvad maleren siger om maling. Det er nemlig ikke et enten-eller svar.

Hvad skal du bruge malingen til?

Når du skal vælge maling, er det vigtigt, at du tager et kig på, hvor du skal bruge malingen henne. Hvis det er stuen, køkkenet eller børneværelset, der skal males – altså steder der bruges ofte og af mange mennesker – så må du ikke gå på kompromis med malingen. Den billige maling dækker ofte ikke så godt, og den er som regel også langt sværere at vaske, hvis den bliver beskidt. Hvis det overhovedet er muligt, at vaske den.

Skal du derimod male et kontor eller et gæsteværelse, der næsten altid står tomt, så er der ingen grund til at kaste alt for mange penge efter malingen. Her kan du altså godt spare lidt penge.

Sidst men ikke mindst fortæller maleren, at du skal huske at overveje, hvilken glans du maler med. Jo højere glans, jo lettere er det at vaske væggen, og det kan være nødvendigt i mange rum, hvor flere mennesker kommer og går.

More articles