Margueritsmykker – et stykke Danmarkshistorie

01 September 2019
admin

editorial

Smykkerne fra margueritserien er vel nok landets mest udbredte og afholdte. Men hvordan startede det hele? Og hvorfor?

Det allerførste margueritsmykke var faktisk en broche. Denne var udarbejdet afhele 238 brillianter og 444 rosenstene. Disse sammenfattede i platin og produceret hos en dygtig smykkemager i Stockholm.

Brochen var en brudegave. Den danske kronprinsesse Ingrid ægtede i 1935 kronprins Frederik, og ved denne anledning fik hun brochen foræret af sin far. Denne faktisk til minde om hendes afdøde mor, hvis kaldenavn var “Daisy” – hvilket betyder marguerit på engelsk.

Det smukke smykke var et af dronningens yndlingssmykker, og man så hende bære det ofte. Vor egen dronning, Dronning Margrethe, bar den desuden ved sit bryllup som “noget lånt”. Man kan med rette sige, at margueritten symboliserer kronprinsesse Margaretha, Dronning Margrethes mormor. Det er om at holde tungen lige i munden, da navne som bekendt er gengangere i kongelige slægter – men det er netop Margaretha, Margrethe har både sit navn og kaldenævn fra; Daisy.

Dronning Margrethe blev født i 1940, og denne begivenhed satte gang i produktionen af smykkerne – udformet af prominente smykkemagere i København, blandt andet juveler Volmer Bahne. Bahnes udgave er den, der fortsat produceres hos firmaet Lund Copenhagen.

Margueritten har siden år 1987 faktisk været nationalblomsten i vort land. Smykket er klassisk og smukt, og der vil aldrig være fare for, at dette går af mode; det er indbegrebet af danskhed og symboliserer den stolte danske kongeslægts historie. Margueritsmykkerne fås i øreringe, armbånd, halskæder samt fingerringe, og der er dermed noget for enhver smag. Hos fangels.dk kan du finde alskens udgaver af marguerit smykkerne; i variable størrelser, i sølv, forgyldte og med hvid eller sort emalje. Du kan sammensætte din helt egen unikke samling, eller du kan mikse og matche med andre smykker. Kun fantasien sætter grænser, men en ting er sikker; med et margueritsmykke, går du aldrig galt i byen!

More articles