Ølbrygning er også for nybegyndere

08 December 2018
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du tror, at ølbrygning kun er for belgiske munke, der har perfektioneret deres ølbrygningskunst gennem flere hundrede år, så er det ved at være på tide, at du skifter opfattelse – for du kan også som almindelig dansker begynde at brygge øl.

Selvfølgelig vil det tage noget tid, før du kan lave noget, der kan stå mål med de ældste og respekterede bryggerier, men derfor ikke sagt, at selv du første leverance af øl kan være spændende og til at drikke og med lidt øvelse, så kan du også i løbet af noget tid – afhængig af, hvor meget tid du afsætter til det – også kunne lave noget rigtig god øl.

Måske ender du ligefrem med at åbne din egen butik med forskelligt øl, som du ender med at brygge, eller måske kan det her blive starten på den indre drøm, du selv har haft om at brygge øl længe.

Der er jo en grund til, at der popper så mange (mikro)bryggerier op over hele landet, for det er både blevet lettere at skaffe udstyret, ingredienserne og midlerne til at skabe ens eget bryggehus, og kommunikationen nu om dage gør det nemt at høste erfaringer fra fjerne afkroge af verden.

Men det gør selvfølgelig ikke en til brygmester med det samme, og måske resignerer du ved tanken over, at du netop skal indkøbe mange forskellige remedier fra måske diverse firmaer, og så tager det tid, før du kan gå i gang – og tage ved lære af dine fejl.

Men der er faktisk tænkt på de vordende bryggertyper, for man kan faktisk få hele ølbryggersæt til nybegyndere, der varierer i størrelse, indhold og pris alt efter, hvor omfangsrig ens brygningsproces skal være.

Så kan man for eksempel starte med et lille sæt og oparbejde ens erfaring og ekspertise på området, før man investerer i et større sæt og bliver mere og mere klogere på området – og måske stifter ens eget bryggeri.

More articles