Tag et hurtigt lån uden sikkerhed

19 January 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Der kan være flere årsager til at tage et internetlån med hurtig udbetaling. Det kan være at du ikke har mulighed for at stille den sikkerhed som banken kræver, eller at du har brug for pengene hurtigere end det vil tage en traditionel bank at gennemgå en låneansøgning. Måske er opvaskemaskinen gået i stykker eller der er kommet en ekstra uventet regning og så kan det være svært at skulle vente på svar fra banken i flere uger.

Et lån uden sikkerhed

Et lån der tages hos en online låneudbyder, kræver typisk ikke at der stilles sikkerhed, med mindre at der er tale om flere hundrede tusinde kr. der ansøges om. Som regel kræver det blot at du har et NemID, en adresse i Danmark, er over 18 år og ikke står i RKI. Da der ikke stilles krav om sikkerhed, vil et lån ofte være lidt dyrere end hvis pengene lånes i banken. Omvendt er låneprocessen enkel og pengene vil blive betalt inden for få timer. 

Det er en god ide at ansøge mere end et sted og sammenligne de forskellige lån, for at undgå at låne dyrere end nødvendigt. Det er en god ide at tjekke de forskellige låns ÅOP for at finde det billigste. ÅOP fortæller hvad lånet ville koste i renter, hvis du er et år om at tilbagebetale. 

Bedre end sit rygte

Kviklån eller microlån er i dag bedre end sit rygte. I starten var der ikke den gennemsigtighed i låneproceduren, som der er i dag og flere faldt for fristelsen for at tage lån de ikke havde mulighed for at tilbagebetale. Branchen har taget kritikken til sig og i dag er det langt nemmere at se, hvad det er man skriver under på og hvor mange penge det koster, at låne pengene hos en online låneudbytter. 

More articles