Vælg en kompetent og erfaren tandlæge i Aarhus

09 November 2022
admin

editorial

Hvis du er under halvfjerds år gammel, har du sikkert gået til tandlæge i din skolesøgende alder som et led i den obligatoriske skoletandplejeordning. Her har du sikkert lært om risikoen for udvikling af huller i tænderne, og at du skal sørge for at børste dine tænder hver dag hvis du vil forebygge diverse lidelser i tænder og i tandkød.

Du bør også gå til regelmæssig kontrol og få foretaget tandrensninger med jævne mellemrum hos din tandlæge. Hvis du er bekymret over dine mundhygiejne, skal du spørge din tandlæge til råds.

Hvad sker der under et tandlægebesøg?

Under et typisk tandlægebesøg vil tandlægen undersøge, om der er problemer med dine tænder og dit tandkød. Han eller hun vil også rense dine tænder og kan anbefale fluoridbehandlinger for at forebygge huller i tænderne.

Hvis du har eksisterende tandproblemer, vil tandlægen drøfte disse med dig og udarbejde en behandlingsplan.

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

Tandlæger tilbyder en bred vifte af tjenester, herunder forebyggende pleje, genopbyggende pleje og kosmetisk tandpleje. Forebyggende pleje omfatter foranstaltninger, der træffes for at undgå mundhygiejneproblemer som f.eks. huller og tandkødssygdomme.

tandlæge aarhus

Restaurerende behandling bruges til at behandle eksisterende tandproblemer. Kosmetisk tandpleje har til formål at forbedre tændernes udseende.

En professionel tandrensning omfatter fjernelse af plak og tandsten fra tænderne. Plaque er en klæbrig film af madrester, bakterier og spyt. Tandsten er hærdet plak, der har siddet på tænderne i nogen tid. Under en tandrensning anvender tandlægen også tandtråd og eventuelt fluoridbehandlinger.

Hvornår er det nødvendigt at udføre en rodbehandling?

En rodbehandling er nødvendig, når tandens pulpa bliver inficeret. Pulpa er det bløde væv i midten af tanden, som indeholder blodkar og nerver. Under en rodbehandling fjerner tandlægen den inficerede pulpa og renser tandens indre. Derefter fylder han eller hun tanden med et kunstigt materiale.

Find din tandlæge i Aarhus på clemenstand.dk.

More articles